Idee & regie - Luca Stappers

Tekst - Daphne de Bruin

Muziek - Jan Pieter Koch

Dramaturgie - Laura Minderhoud

Kostuums - Dieuweke van Reij

Decor - Luca Stappers

Spel / Zang - Élenie Wagner, Albert Klein Kranenburg, Arjen Dijkstra

Band - Rombout Stoffers, Peter Sambros, Sebastiaan Flier, Marieke Snijders

HET MONSTERVERBOND

T.t. Neveritaweg 19 A7

1033 WB Amsterdam

+31 6 5204 6103

info@monsterverbond.nl www.monsterverbond.nl
  • regisseur Lampedusa de voorstelling Het Monsterverbond

Luca Stappers

Regisseur, Theatermaker

Luca Andrea Stappers (1971) studeerde Objecttheater aan de AHK. In 2012 rondde hij de mastersopleiding DasArts af, eveneens aan de AHK. Zijn werk kenmerkt zich door een sterk visuele component en een constante dialoog met de fysieke aanwezigheid van het publiek. Hij heeft voorstellingen gemaakt van grote tot zeer intieme schaal, variërend van 14.000 toeschouwers (slag om vrede, Utrecht 2013) tot installaties als “the Room” (2011) met een capaciteit van 20 man.

Als regisseur, acteur, scenograaf en maker werkte voor / met Het Monstervbond hij tussen 1995 tot aan 2010 aan voorstellingen als “Pioniers Gezocht”, “Carreclenahuatl”, “Hora ruit”, bij spektakels als de 5 mei viering op de Amstel, de opening Olympisch Stadion en de eerste paalslag van Leidse Rijn. Voor partijen als de NS, Greenpeace, Heineken, Diesel, ID&T en diverse Nederlandse gemeentes ontwikkelt hij theatrale acts van infiltratie tot spektakels voor de stad.

Mijn idee voor Lampedusa (de voorstelling) ontstond als reactie op een aantal schipbreuken voor de kust van het eiland Lampedusa in 2013, op het machtsvertoon tegen migratie dat daarop volgde en onze eigen collectieve machteloosheid. Ver van het gepolariseerde debat zocht ik een nieuw verhaal, een andere ingang, opdat het onderwerp opnieuw zou raken. Het werd een rituele reis, aan boord van ons ‘schip’

Luca Stappers maakte eigen voorstellingen als “Trailer” (2006), “Loof” (2008), the Room (2011) en Adrift (2012). In 2013 doet hij de regie en concept-ontwikkeling van “de slag om vrede”, het openings spektakel van het jaar van de vrede van Utrecht i.s.m. het Metropole orkest, Junkie XL en het leger.

Voor meer info over Lampedusa kunt u altijd contact met hem opnemen via de mail.

Contact?
Luca Stappers - Lampedusa de Voorstelling