Idee & regie - Luca Stappers

Tekst - Daphne de Bruin

Muziek - Jan Pieter Koch

Dramaturgie - Laura Minderhoud

Kostuums - Dieuweke van Reij

Decor - Luca Stappers

Spel / Zang - Élenie Wagner, Albert Klein Kranenburg, Arjen Dijkstra

Band - Rombout Stoffers, Peter Sambros, Sebastiaan Flier, Marieke Snijders

HET MONSTERVERBOND

T.t. Neveritaweg 19 A7

1033 WB Amsterdam

+31 6 5204 6103

info@monsterverbond.nl www.monsterverbond.nl
  • componist Lampedusa

Jan Pieter Koch

Componist

Jan Pieter Koch (1957) is componist en musicoloog. Koch studeerde muziekwetenschap in Utrecht en compositie bij Daan Manneke in Amsterdam. Al tijdens zijn studies begon hij als muzikaal assistent van Jurriaan Andriessen te werken bij de Haagse Comedie. Daarna werkte hij jarenlang als componist voor verschillende theatergroepen zoals de Appel, Het Nationale Toneel, De Trust en Growing Up in Public.

Hij componeerde onder meer de opera’s Het Uur U/Awater op gedichten van Martinus Nijhof voor de Paardenkathedraal in Utrecht. Voor De Passiespelen in Tegelen schreef hij composities geïnspireerd op berbermuziek en middeleeuwse muziek. Voor de telefilm ‘Een Hollandse Held’ van Robert Jan Westdijk schreef hij de titelsong en de filmscore.

Met schrijver Don Duyns werkte hij regelmatig samen en maakte met hem o.a het muziektheaterstuk “Den Uyl of De Vaandeldragers”. In 2012 schreef hij de muziek voor de Nederlands/Marrokkaanse musical ‘Ik, Driss’ (regie en concept: Bart Oomen). In 2013/2014 componeerde hij vier stukken voor draaiorgels en kermisorgels voor de voorstelling ‘Campana’ in museum Speelklok.

Naast zijn compositorische activiteiten was Jan Pieter Koch vanaf 1997 tot 2013 werkzaam als artistiek coördinator bij het orkest Holland Symfonia.

Contact?
Jan Pieter Koch - Lampedusa de Voorstelling