Idee & regie - Luca Stappers

Tekst - Daphne de Bruin

Muziek - Jan Pieter Koch

Dramaturgie - Laura Minderhoud

Kostuums - Dieuweke van Reij

Decor - Luca Stappers

Spel / Zang - Élenie Wagner, Albert Klein Kranenburg, Arjen Dijkstra

Band - Rombout Stoffers, Peter Sambros, Sebastiaan Flier, Marieke Snijders

HET MONSTERVERBOND

T.t. Neveritaweg 19 A7

1033 WB Amsterdam

+31 6 5204 6103

info@monsterverbond.nl www.monsterverbond.nl
  • daphne de bruin tekstschrijver libretto Lampedusa

Daphe de Bruin

Tekstschrijver

Daphne de Bruin (1963) is sinds 2007 artistiek leider van Via Vinex (culturele projectontwikkelaars) in Leidsche Rijn Utrecht, waar zij concepten en projecten ontwikkelt waarin kunst en samenleving elkaar beïnvloeden. Sinds 2010 is zij artistiek leider van De Vrijstaat, een kunstlocatie voor kinderen. Daarnaast werkt zij als freelance theatermaker.

Daphne volgde de regieopleiding (1985 – 1990) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij was tussen 1989 en 2009 verbonden aan de Utrechtse theaterfirma Growing up in Public waar zij werkzaam was als schrijver, actrice en regisseur. De artistieke kern van Growing up in Public beston uit Paul Feld, Daphne de Bruin en Jeroen Kriek.

Alles is maar een mening. Ik bestrijd met mijn teksten niets. Wel vecht ik tegen de vaststaande beelden, de starheid waardoor dingen eenduidig worden geïnterpreteerd en de gevolgen die dat heeft

Als gastdocent is Daphne de Bruin regelmatig werkzaam bij de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Mime, Regie, Docent Drama), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Acteursopleiding, Schrijfopleiding, Theatervormgeving) en Codarts Rotterdam (Docent Dans en Moderne Dans). Haar teksten zijn uitgegeven in twee bundels: Publieke Vrouwen 1999 en E.V.A 2009.

Contact?
Daphe de Bruin - Lampedusa de Voorstelling