Idee & regie - Luca Stappers

Tekst - Daphne de Bruin

Muziek - Jan Pieter Koch

Dramaturgie - Laura Minderhoud

Kostuums - Dieuweke van Reij

Decor - Luca Stappers

Spel / Zang - √Členie Wagner, Albert Klein Kranenburg, Arjen Dijkstra

Band - Rombout Stoffers, Peter Sambros, Sebastiaan Flier, Marieke Snijders

HET MONSTERVERBOND

T.t. Neveritaweg 19 A7

1033 WB Amsterdam

+31 6 5204 6103

info@monsterverbond.nl www.monsterverbond.nl

Casper Oorthuys

Zakelijk leider, Producent

Casper Oorthuys is mede-oprichter en artistiek leider van theatergroep Het Monsterverbond, dat hij in 1989 oprichtte Casper Oorthuys samen met Igor Michel en Taco Keers. In een vruchtbare samenwerking met een wisselend team van enthousiaste makers, bouwers en spelers, zoals Luca Stappers, Bartel Meijburg, Sukh Adilbish, Arjen Dijkstra en vele, vele anderen, kreeg Het Monsterverbond zijn onmiskenbare gezicht en werd het een begrip in (locatie)theaterland.

In de eerste tien jaar maakte Het Monsterverbond voorstelling na voorstelling, meestal op locatie, soms in opdracht, soms op eigen initiatief. Toen sloeg recessie toe en veranderde het culturele klimaat drastisch in Nederland. Het Monsterverbond kreeg het, net als de meeste theatergroepen en culturele instellingen, moeilijker. Waar andere collectieven echter ophielden te bestaan, bleef het Monsterverbond overeind, maar dan wel vooral als werkplaats voor decor en (vooral grote) poppen.

Door de jaren heen ontwikkelde de groep zich, onder leiding van Casper, als verzamelpunt voor bouwers van decor en poppen, veelal in opdracht (Sensation, Efteling, Lowlands, et cetera) en in 2014 begonnen het weer actief theater te maken. Het Monsterverbond bouwt onder de naam Theaterpoppen nog steeds poppen en decor in opdracht onder eigen naam en een nieuwe theatertak voor kinderen ontstond in 2014: Houtjetouwtje. Het Monstervebond is blij dat er weer volop voorstellingen worden gemaakt en werkt eraan dit nog jaren te kunnen blijven doen!

Contact?
Casper Oorthuys - Lampedusa de Voorstelling